Η Κοινωνική Υπηρεσία της Άρσις μας επισκέφθηκε

17 Ιανουαρίου 2020

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου τα στελέχη της Κοινωνικής Οργάνωσης Άρσις επισκέφτηκαν το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας πραγματοποιήθηκε μια στοχευμένη ενημερωτική ομιλία με κεντρικό θέμα: «ενέργειες μετά την αποφυλάκιση»
Η Συντονίστρια Δράσεων κ Κλειώ Σαββάκη και η Επισκέπτρια Καταστημάτων Κράτησης κ Δέσποινα Γκαβανούδη περιέγραψαν τη λειτουργία της Υπηρεσίας Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τις υπηρεσίες που παρέχονται τόσο σε κρατούμενους όσο και σε αποφυλακισμένους. Παράλληλα, απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα και τις προϋποθέσεις πιθανής ένταξης σε δράσεις και προγράμματα. Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας εστίασε στους άξονες:
• Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη
• Εργασιακή Συμβουλευτική
• Διαμεσολάβηση και παραπομπή σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς κοινωνικής προστασίας
• Υποστήριξη στην έκδοση εγγράφων-πρόσβαση σε παροχές
Στο τέλος συμπληρώθηκαν αιτήσεις από τους μαθητές του σχολείου με σκοπό την αρχική τους υποστήριξη από το Γραφείο Υποστήριξης αποφυλακιζομένων και κρατουμένων.

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Συμβουλευτική, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας, Συνεργασίες, Το σχολείο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s