Επίσκεψη Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου 14/03/2011

Θεσσαλονίκη, 14/03/2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία με τίτλο: «Επαγγελματική αποκατάσταση αποφυλακισμένων», την Δευτέρα 14 Μαρτίου, στον Α και Β κύκλο των ανδρών, στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία διοργανώθηκε στα πλαίσια της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους με τη μεγάλη συμμετοχή τους και τον αριθμό των ερωτήσεων που έθεσαν στους προσκεκλημένους ομιλητές. Το ενδιαφέρον τους, αποδεικνύει τη σπουδαιότητα παρόμοιων εκδηλώσεων οι οποίες προωθούν τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επαγγελματική αποκαστάσταση των αποφοίτων του ΣΔΕ, αλλά και με την κοινωνική επανένταξή τους.

Για το λόγο αυτό, την ομιλία παραβρέθηκαν ως ομιλητές ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μέλη της διοικητικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ. Οι παραπάνω ομιλητές, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, στην ανάγκη συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης και στην σημασία της συνεργασίας μεταξύ θεσμικών και κοινωνικών φορέων τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο, ώστε να υπάρχει ουσιαστική επανένταξη των αποφυλακισμένων στο κοινωνικό σύνολο. Τέλος, τονίστηκε η σημασία μιας περισσότερο ανθρωποκεντρικής στάσης, εκ μέρους των επιχειρηματιών, ώστε να διευκολυνθεί η κοινωνικο-οικονομική ενσωμάτωσή των αποφοίτων του ΣΔΕ.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη για την επέκταση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη φυλακή και τη δημιουργία ΙΕΚ προκειμένου να λαμβάνουν οι κρατούμενοι εξειδικευμένες γνώσεις που θα είναι ουσιαστικές για την επαγγελματική αποκατάστασή τους.

This entry was posted in Εκδηλώσεις, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s