Δημιουργική Γραφή

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής πραγματοποιήθηκε , με την καθοδήγηση της υπεύθυνης Ελένης Γρομπανοπούλου, από τις Χριστίνα Δεμερτζίδου και Ευστρατία Κανονιδη, μεταπτυχιακές φοιτήτριες του ΜΠΣ Δημιουργικής Γραφής του Παν Δυτικής Μακεδονίας, στον τομέα της Συγγραφής.

Η τάξη πλημμύρισε με χρώματα και εικόνες από τον ¨Έναστρο Ουρανό του Van Gogh και με αφόρμηση τον πίνακα αυτό οι εκπαιδευόμενοι έγραψαν κείμενα.

Ευστρατία και Χριστίνα, σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε και πάλι στο σχολείο μας.

Παραθέτω τις εντυπώσεις της Χριστίνας Δεμερτσίδου :

«Παρασκευή 10:20 και το πρόγραμμα είχε «Δημιουργική Γραφή» στο 3o Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης που λειτουργεί στις φυλακές των Διαβατών.

Διασχίζοντας την πόρτα στο προαύλιο χώρο, δεν προσέξαμε ότι υπάρχει η «Έναστρη Νύχτα» (που ζωγράφισαν με τα χεράκια τους οι κρατούμενοι). Σύμπτωση;

Το μάθημα που τους ετοιμάσαμε ήταν να παρατηρήσουν τον πίνακα «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ και να περπατήσουν μέσα σε αυτόν.

Τα τραπέζια στη βιβλιοθήκη, σχηματίζουν ένα Π, εμείς όμως θέλω να πιστεύω πως σχηματίσαμε ένα Ο. Σπάσαμε τη μονοτονία της φυλακής και περάσαμε το μήνυμα πως «Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις τη ζωή σου!» Ο Βαν Γκογκ, ασχολήθηκε με άλλα επαγγέλματα μέχρι και τα 27 του χρόνια όπου και πήρε την απόφαση να γίνει ζωγράφος.»

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=gxN2K8Liz0g&fbclid=IwAR2kzRgs2VQc1WYbe0HVIaIPJMT24eU84GvmGYkL967KV7x_Ii4e3gUWD60

Advertisement
This entry was posted in Δραστηριότητες, Δημιουργική γραφή, Εργαστήρια, Ελεύθερη Έκφραση, Ποίηση, Συνεργασίες, Σκέψεις μαθητών-κρατουμένων, Το σχολείο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s