Επίσκεψη Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη στο σχολείο μας

26 Φεβρουαρίου 2020

Στις 26 Φεβρουαρίου ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης επισκέφτηκε το σχολείο μας. Ήταν μία επίσκεψη που την περιμέναμε καθώς μας την είχε προαναγγείλει απότ ην αρχή της χρονιάς όταν είχε κάνει και τότε μια σύντομη επίσκεψη σε συνδιασμό με την παρουσία του τότε στο ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός της φυλακής των Διαβατών και μας είχε εμπιστευτεί τότε ότι και ο ίδιος είχε δουλέψει εθελοντικά σε προγράμματα απεξάρτησης της φυλακής του Κορυδαλού. Είχε λοιπόν ιδιαίτερη σημασία για μας να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν ανθρωπό που γνώριζε τα θέματα αρκετά.
Άφού ο κ. Αρβανίτης χαιρέτησε τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές στο προαύλιο του σχολείου, περάσαμε όλοι μαζί στον εσωτερικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου για να ξεκινήσει η συζήτηση. Ο κ. Αρβανίτης αφού μας έκανε μία σύντομη εισαγωγή για το τι είναι η ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μας μίλησε για θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους πρόσφυγες και τον εγκλεισμό. Προσδιόρισε επίσης με ποιους τρόπους μεριμνά και παρεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την τήρηση των δικαιωμάτων όλων των ευάλωτων ομάδων καθώς και των εγκλείστων. Μας είπε επίσης ότι ο ίδιος συμετέχει στηνεπιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο τέλος της εισαγωγής του έκανε αναφορά στην μεταφορά των φυλακών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το οποίο όπως δήλωσε θεωρεί ότι αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και για αυτόν τον λόγο θα κατέθετε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που έπραξε την επόμενη εβδομάδα.
Στην συνέχεια άκουσε τις ερωτήσεις των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες κράτησεις που υπάρχουν στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη καθώς και για τις ποινές που επιβάλονται εκεί. Επίσης στον κ.Αρβανίτη γίναν ερωτήσεις για εκαπιδευτικές μονάδες που λειτουργούν σε φυλακές στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πλαίσιο λειτουργίας τους. Ακόμα του γίναν ερωτήσεις και για την απόδοση ασύλου σε πρόσφυγες που βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Αρβανίτης απάντησε στις ερωτήσεις και δεσμεύτηκε ότι αυτή η επικοινωνία θα συνεχιστεί όποτε το σχολείο τον καλέσει να το επισκεφτεί ξανά.
Η επίσκεψη του κ. Αρβανίτη στο σχολείο μας ήταν ιδιαίτερα θετική αφού έδωσε αρκετές απαντήσεις σε θέματα που αφορούν και συζητιούνται συνεχώς στο σχολείο μας. Βοήθησε απίσης πάρα πολύ στην ψυχολογία όλων εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών αφού έδειξε ότι τουλάχιστον ένα κομματί της κοινωνίας και των επίσημων φορέων της είναι δίπλα τους και δεν τους ξεχνά.
Μαζί του ήταν ο πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Το σχολείο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s