Θεατρική παράσταση « Playback » από τη θεατρική ομάδα « Ηχώ»

16  Δεκεμβρίου 2017 

Εικόνα6

Η ομάδα «Ηχώ”παρουσίασε ένα διαφορετικό είδος θεάτρου  που αρχικά ξένισε αλλά τελικά ενθουσίασε τους εκπαιδευόμενους μας.

Μέσα από το Playback,  που χρησιμοποιεί η ομάδα, οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν πιο κοντά, να μάθουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν, να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, αλλά και να ακούνε με σεβασμό τις ιστορίες των άλλων. Όλα αυτά μαζί προάγουν τον κοινωνικό διάλογο κι ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε επιβάλλεται ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η ανάπτυξη τέτοιων δράσεων βοηθώντας το άτομο να φύγει από την καθημερινότητα. Μέσα από τις δημιουργικές ενασχολήσεις ενισχύεται η ηθική και πνευματική καλλιέργεια. Με το συγκεκριμένο είδος θεάτρου, ο φιλοξενούμενος από παθητικός αποδέκτης γίνεται ενεργός θεατής, όπου στην πραγματικότητα πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος. Με ποιον τρόπο; Όποιος από τους φιλοξενούμενους επιθυμούσε, μπορούσε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους μια προσωπική του σκέψη ή ιστορία, ένα προσωπικό συμβάν ή συναίσθημα. Έπειτα, ο συντονιστής της ομάδας, αφουγκραζόμενος τον αφηγητή, ζητούσε από τους ηθοποιούς και τον μουσικό να ξαναπαίξουν (εξ ου και Playback) την ιστορία διαμέσου αυθόρμητων τεχνικών με τη συνοδεία αυτοσχέδιας μουσικής, ανταποδίδοντάς την τελικά στον αφηγητή-θεατή. Οι ηθοποιοί στην ουσία αντανακλούσαν την ιστορία του αφηγητή μέσω μιας συναισθηματικής «ηχούς. Στη συνέχεια ένας άλλος θεατής θα γινόταν αφηγητής, οι ιστορίες διαδεχόταν η μία την άλλη και… το θέαμα ήταν πρωτότυπο!

InkedΕικόνα4_LI

Η ομάδα «Ηχώ”, δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τους Ελένη Λεβέντη, Γιάννη Σέμπρο, Έφη Καπαγερίδου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Έφη Μαγούλα, Κατερίνα Τζιωρίδου, Εύη Χριστοπούλου, οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στο συγκεκριμένο είδος. 

Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να μας ξανάρθουν.

Εικόνα3Εικόνα5

 

 

 

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Θέατρο, Συνεργασίες and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s