Όταν δεν μπορείς εσύ να πας στο ΚΘΒΕ…έρχεται το ΚΘΒΕ σ’ εσένα

ΚΘΒΕ

Στις 27 Νοεμβρίου 2015 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 1. Αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της». Ήταν ένα ταξίδι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης, που οι μαθητές και μαθήτριες μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, καθώς δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τέτοιου είδους παρουσιάσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απ’ την παρουσίαση της δράσης στους μαθητές μας. Τελευταίος στα δεξιά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης.

Αντιγράφουμε απ’ το σχετικό πρόγραμμα του Κ.Θ.Β.Ε.:

«Όπως στην αρχαιολογική ανασκαφή αφαιρούνται στρώματα εδάφους με μηχανικό ή χειρωνακτικό τρόπο, τα ευρήματα εξετάζονται, καταγράφονται, ταξινομούνται και παρουσιάζονται στο κοινό, έτσι και στο Αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της ένα ανεκτίμητο υλικό θραυσμάτων από λογοτεχνικά κείμενα έρχεται στο φως.

Οι Γ. Τζανής, Γ. Θέμελης, Ν. Καββαδίας, Φ. Μακρής, Ν. Κοκκαλίδου-Ναχμία, Γ. Βαφόπουλος, Δ. Μίγγας, Ζ. Καρέλλη, Θ. Γρηγοριάδης, Γ. Γκόζης, Α. Ναρ, Κ. Μοσκώφ, Ντ. Χριστιανόπουλος, Κ. Ταχτσής, Χ. Μίσσιος, Γ. Σκαμπαρδώνης και Ρ. Θόρντον προσφέρουν δείγματα του μεγάλου στρώματος μιας πρώτης ανασκαφής στις μνήμες της πόλης.

Τα κείμενα διανθισμένα με μουσική και τραγούδια αποτελούν έναν ολόκληρο κόσμο που φωτίζει την παλιά αλλά και τη σύγχρονη ζωή της πόλης, την ιστορία της, τους ανθρώπους που την κατοίκησαν, τις γειτονιές της.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απ’ την παρουσίαση της δράσης στις μαθήτριές μας

Η επιλογή των κειμένων έγινε απ’ την Μαρία Τσιρά, ενώ τα κείμενα ανέγνωσαν δύο τετραμελείς ομάδες ηθοποιών:

1η Ομάδα:  Απόλλων Δρικούδης, Νίκος Κολοβός, Ρούλα Παντελίδου, Γιώργος Σφυρίδης

2η Ομάδα: Νάσια Γεωργίου, Κώστας ‘Ιτσιος, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Πολοζιάνης

Ευχαριστούμε θερμά τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννη Αναστασάκη για την  ευυκαιρία που έδωσε στο σχολείο μας να παρακαλουθήσει την ενδιαφέρουσα αυτή δράση.

This entry was posted in Εκδηλώσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s