«Ημέρα Ευαισθητοποίησης»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, «Ανοιχτές Πόρτες» για το σχολείο των φυλακών Διαβατών. Ημέρα αποφοίτησης του Β΄ κύκλου, ημέρα ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, ημέρα συγκίνησης για όλους τους παρευρισκόμενους και κυρίως για τους εκπαιδευόμενους, τους καθηγητές και τη διευθύντρια του σχολείου.

Άνοιξαν οι πόρτες και οι καρδιές για να χωρέσουν όλη τη δημιουργικότητα, την εκφραστικότητα, την ευγνωμοσύνη, την περηφάνια, την ικανοποίηση, τη χαρμολύπη. Θυμηθήκαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, παρουσιάσαμε, τραγουδήσαμε, κεραστήκαμε. Προβάλαμε ένα βίντεο με τη δουλειά μας στα διάφορα projects που έγιναν φέτος στο σχολείο, δείξαμε τις βραβεύσεις των μαθητών μας σε διαγωνισμούς και συνέδρια, μιλήσαμε για τις συνεργασίες που ανέπτυξε το σχολείο και τις παράλληλες δραστηριότητες που πραγματοποίησε. Δεν ήταν λίγες! Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig με 8 εταίρους, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, CityandGuilds, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθέριου-Κορδελιού και Βερτίσκου, Ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΜΚΟ Αντιγόνη ήταν από τους φορείς που με χαρά δέχτηκαν την πρόσκλησή μας. Μπήκαν «εντός των τειχών» και δούλεψαν με τους μαθητές μας ανακαλύπτοντας ταλέντα και αναδεικνύοντας δεξιότητες και κρυμμένες πλευρές που ευχόμαστε να συνεχίσουν να καλλιεργούνται και στη συνέχεια της ζωής τους! Έγινε επίσης επίσημη παρουσίαση της δραματοποίησης του θεατρικού λόγου των μαθητών, της μελοποίησης των τραγουδιών τους και των θεατρικών κομματιών που δουλεύτηκαν στο θεατρικό εργαστήρι του σχολείου μας. Και φυσικά οι μαθητές του Β΄ κύκλου πήραν τα απολυτήριά τους!

Πολλοί αυτοί που τίμησαν τους μαθητές μας με την παρουσία τους και το χειροκρότημα βγαλμένο μέσα από την ψυχή τους. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Και το ταξίδι συνεχίζεται …

Το καλωσόρισμα απο τη Διευθύντρια Φιλιώ Μαρινοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2014

Αποχαιρετισμός των αποφοίτων από τη Δευθύντρια

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s