Εκπαιδευτική σύμπραξη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPentax Digital CameraΡουμανία παλιά

 

 

 

 

 

Το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος, με άλλους οκτώ οργανισμούς της Ευρώπης και της Τουρκίας, σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig. Ο τίτλος και το θέμα του είναι: «EUROPEAN PERSPECTIVES ON RAISING SOCIAL COMPETENCIES OF OFFENDERS”, “Οι Ευρωπαϊκές προοπτικές για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των κρατουμένων”.

Η εκπαιδευτική αυτή σύμπραξη είναι διάρκειας δύο ετών, από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Σεπτέμβριο 2014. Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 28-31 Οκτωβρίου 2012 και ακολούθησαν οι συναντήσεις στη Μαδρίτη, στην Αντάλυα της Τουρκίας, στο Παρίσι και στο Βουκουρέστι.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και επισκέψεις σε σωφρονιστικά καταστήματα. Αναπτύχθηκαν επίσης από τους εταίρους εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης προκειμένου να καλλιεργηθούν οι κοινωνικές δεξιότητες των κρατούμενων, τα οποία δοκιμάστηκαν στην εκπαιδευτική πράξη, προσαρμόστηκαν, εμπλουτίστηκαν και βελτιώθηκαν.

Το σχολείο μας είχε ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή καθώς ανέπτυξε, εφάρμοσε και παρουσίασε την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των έγκλειστων μαθητών. Επίσης, προχώρησε στην προσαρμογή και τον εμπλουτισμό ενός άλλου εργαλείου διδασκαλίας, την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων. Αυτές συνδυάστηκαν με δεξιότητες σταδιοδρομίας και περιελάμβαναν τη συγγραφή βιογραφικού, την προετοιμασία για μια συνέντευξη εργασίας και τις διαδικασίες λήψης απόφασης.

Ήδη στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://eprsco.eu βρίσκονται αναρτημένα τα παραχθέντα προϊόντα του προγράμματος, και άλλο πληροφοριακό υλικό. Επίσης, το πρόγραμμα έχει το δικό του κανάλι στο youtube με τίτλο “European PerspectivesonRaisingSocialCompetenciesof Offenders”ενώ μπορεί να βρεθεί και στη διεύθυνση https://www.facebook.com/eprsco στο facebook.

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Συνεργασίες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s