ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μας επισκέφθηκαν 4 έμπειροι εκπαιδευτικοί στο αντικείμενο «Περιβαλλοντική Αγωγή – Εκπαίδευση», που εκφράζουν και δημιουργούν νέο παιδαγωγικό – περιβαλλοντικό – πολιτισμικό «λόγο και πράξη», για να αναδειχθούν οι αρχές και οι αξίες που συνδέουν τον άνθρωπο με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Κατ’ αρχήν έγινε παρουσίαση του ΚΠΕ και της φιλοσοφίας του. Δόθηκε έμφαση και στο κτίριο που στεγάζεται, ένα όμορφο, πρότυπο, δημόσιο, βιοκλιματικό κτίριο, στα διοικητικά όρια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε το 1998 αποκλειστικά για να υπηρετεί και να προάγει το περιεχόμενο που υπαγορεύει ο θεσμός της Περιβαλλοντικής Αγωγής στη χώρα μας σε όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης

hhΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ σε 2 προγράμματα: – Το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη» που στοχεύει σε μια ολιστική προσέγγιση του αστικού συστήματος της Θεσσαλονίκης, δηλαδή του φυσικού, του οικονομικού και του κοινωνικού/πολιτισμικού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το ιστορικό παρελθόν της πόλης με σκοπό να ερμηνεύσει το σήμερα και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μέσα από την κριτική ματιά ανθρώπων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη ζωή τους στην πόλη τους.

-Το πρόγραμμα «Αειφορική Διαχείριση του Νερού στην πόλη» Η έλλειψη του νερού υπαγορεύει σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, διαδοχικά βήματα για την εξασφάλιση αυτού του απαραίτητου για τις ανθρώπινες δραστηριότητες αγαθού. Το πρόγραμμα δίνει βαρύτητα κυρίως στη βιωσιμότητα των συστημάτων διαχείρισης του νερού στην πόλη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Έγινε πολύ καλή συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους και ανταλλαγή εμπειριών….

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του ΚΠΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

για την επίσκεψη στο σχολείο μας και την επιμόρφωση που μας προσφέρανε.

This entry was posted in Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s