Εργαστήρι συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Στα πλαίσια του εργαστηρίου συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού «Σχεδιάζοντας το μέλλον μου», την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, τέσσερις κυρίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας επισκέφτηκαν το σχολείο μας. Συναντήθηκαν με τους μαθητές του Β κύκλου, τους ενημέρωσαν για τις τρέχουσες αντιλήψεις για τα απαιτούμενα προσόντα σταδιοδρομίας σύμφωνα και με τις έρευνες και τις προβλέψεις του CEDEFOP, τους μετέφεραν την προσωπική τους εμπειρία και αντάλλαξαν απόψεις για την αγορά εργασίας.

Το εργαστήριο αυτό οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ως διαθεματικό σχέδιο από τη σύμβουλο σταδιοδρομίας Αυδίκου Κωνσταντίνα και την εκπαιδεύτρια του αγγλικού γραμματισμού Παπαχατζή Αγορίτσα. Οι μαθητές κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν ήδη εργαστεί στις ομάδες τους πάνω στη σύνταξη του Ευρωπαϊκού Βιογραφικού, στη διαδικασία της συνέντευξης για την εξεύρεση εργασίας και στη λήψη απόφασης. Έτσι μπόρεσαν να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά στη συζήτηση και να επωφεληθούν από την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους, ευελπιστώντας σύντομα να βρεθούν κι αυτοί σε μια τέτοια θέση!

Ευχαριστούμε τις επισκέπτριές μας που συνέβαλαν με την παρουσία τους στην μελλοντική επανένταξη των μαθητών μας στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Ευχόμαστε στους μαθητές μας οι γνώσεις αυτές να τους βοηθήσουν να χαράξουν μια νέα πορεία στη ζωή τους μετά την αποφυλάκισή τους!

This entry was posted in Συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s