Καλήν ημέραν, άρχοντες! Το 3ο ΣΔΕ υποδέχεται τις γιορτές με φίλους

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

OLYMPUS DIGITAL CAMERASONY DSCSONY DSC

Μια πολύ όμορφη, ζεστή και συγκινητική γιορτή ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ετοίμασαν με αγάπη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας και πάλι πόρτες και καρδιές σε εκλεκτούς καλεσμένους, συνεργάτες και φίλους.

Η γιορτή άνοιξε με βίντεο δημιουργημένο από μαθητές που παρουσίασε όψεις από την εορταστικά στολισμένη Ευρώπη, υπό τους ήχους γνωστών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Η χορωδία του σχολείου έψαλλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φυσικά και με την εκδοχή της κράτησης, καθώς η ελευθερία κάθε χρόνο αποτελεί το βασικό μέρος των ευχών που δίνονται στους μαθητές μας.

Με ιδιαίτερη χαρά, οι καλεσμένοι άκουσαν το παραμύθι της Ιωάννας, που πλαισιώνει κάθε χρόνο το γιορταστικό κλίμα, και άκουσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη γαλλική γλώσσα. Ξεχωριστή θέση είχε η πολύγλωσση ανάγνωση του «Ύμνου της αγάπης» του Αποστόλου Παύλου, όπως αυτός καταγράφεται στην Προς Κορινθίους Α’ επιστολή του. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε εναλλαγή και διαφορετική κάθε φορά γλώσσα, διάβασαν τον Ύμνο στα ελληνικά, αλβανικά, αγγλικά, γαλλικά και σκοπιανά.

Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με το θεατρικό έργο του Στέφανου Δάφνη «Ο ξένος των Χριστουγέννων», μέσα σε ατμόσφαιρα πολύ θερμή, με ανθρωπιά και θετική συναισθηματική φόρτιση. Λίγο πριν την έξοδο από το χώρο του σχολείου, οι μαθητές μας δέχτηκαν τα δώρα από τον Άγιο Βασίλη, ενώ οι καλεσμένοι μας επισκέφτηκαν το Bazaar με φιλοτεχνημένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και γούρια από το γυναικείο τμήμα του σχολείου, ενώ όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για τη νέα, πάντα ελπιδοφόρα χρονιά.

Χρόνια πολλά, υγιή και ελεύθερα σε όλους/ες σας!

πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικης γιορτής 2013, Ο ξένος των χριστουγέννων διασκευή

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s