Πρώτες βοήθειες: γνωρίζω- αντιμετωπίζω- βοηθώ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε εξαιρετικό ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή από το σύνολο των εκπαιδευόμενων και άμεσο, ανοιχτό διάλογο, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ειδικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών, με επιμέρους τίτλο «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Αιμορραγίες» από το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 28 Μαΐου η κ. Στεφανία Κοψαχείλη και η κ. Βασιλεία Καρύτζη επισκέφτηκαν το γυναικείο τμήμα του σχολείου μας, όπου παρουσιάστηκαν με απλό, κατανοητό τρόπο όλες οι περιπτώσεις για άμεση παρέμβαση και βοήθεια σε προβλήματα καρδιάς και αιμορραγίας. Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου, στο σύνολο του σχολείου των ανδρών, ο κ. Ευάγγελος Στρατής παρουσίασε αναλυτικά, με εικόνα, επιτόπου επίδειξη αλλά και με καίριες συμβουλές-επισημάνσεις, όλα όσα οφείλουν οι ενήλικες να λαμβάνουν υπόψη σε περιπτώσεις καρδιακής δυσλειτουργίας και αναπνευστικού προβλήματος, αλλά και σε ακόμη πιο ειδικές, που αφορούν τραυματισμούς και αιμορραγία.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι (γυναίκες και άνδρες) παρέλαβαν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου, υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Εμμανουήλ Πρώιμο και φυσικά τη διευθύντρια του 3ου ΣΔΕ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ευχαριστούμε πολύ τους πάντα πρόθυμους… καλούς Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για τη βαθιά ανθρώπινη συνεργασία και τη μεταδοτικότητα σε όλα όσα μας προσέφεραν ως εμπειρία και ευαισθητοποίηση. Μετά το σεμινάριο, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές παραδεχόμαστε ομόφωνα πως οι βασικές γνώσεις που οφείλει κάποιος να έχει, προτού αναλάβει ο γιατρός ή το νοσοκομείο, σώζουν πραγματικά ζωές.

Τρεις ημέρες ευαισθητοποίησης, μια ζωή υπέρ τη συνέχισης της ζωής…

This entry was posted in Συνεργασίες and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Πρώτες βοήθειες: γνωρίζω- αντιμετωπίζω- βοηθώ

  1. Ο/Η Όλγα Κουτσού λέει:

    Ήταν πράγματι ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο. Πόσα γνωρίζουμε στο… περίπου και πόσες παραλείψεις είναι εύκολο να επιτρέψουμε σε μια στιγμή όπου απαιτείται ψυχραιμία και προσεκτικές κινήσεις! Μακάρι τέτοιες ενημερώσεις να συμβαίνουν συχνά. Μας βοηθούν πραγματικά. Ευχαριστούμε πολύ, Σαμαρείτες! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s