Εκπαιδευτική σύμπραξη Grundtvig (η συνέχεια στη Μαδρίτη)

DSC02189

Φυλακές Soto del Real

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής σύμπραξης Grundtvig στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με άλλους οκτώ οργανισμούς από την Ευρώπη και την Τουρκία, πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας η δεύτερη συνάντηση των εταίρων από 6 έως 10 Μαΐου 2013 (η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 28-31/10/2012- βλ. και σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο μας).

Το θέμα του Ευρωπαϊκού αυτού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης είναι «Οι Ευρωπαϊκές προοπτικές για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των κρατουμένων». Στις συναντήσεις εργασίας  το σχολείο μας παρουσίασε το επιμέρους έργο που έχει αναλάβει, την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των έγκλειστων μαθητών. Δόθηκε ακόμη η ευκαιρία να συζητηθεί η πορεία του προγράμματος, να διασαφηνιστούν λεπτομέρειες και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των μελών της πολυμερούς σύμπραξης. Η επίσκεψη στις φυλακές Soto del Real, οι πληροφορίες που αντλήθηκαν και οι εντυπώσεις που αποκομίστηκαν αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα της συνάντησης.

Για όλα αυτά έγινε διεξοδική ενημέρωση του συλλόγου των καθηγητών στην παιδαγωγική συνεδρίαση, αλλά και των μαθητών στην ολομέλεια.  Η συζήτηση που ακολούθησε, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις όλων μαρτυρούν το έντονο ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα προς την κατεύθυνση της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και ειδικότερα στην εκπαίδευση στις φυλακές.

Για όσες και όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό η ιστοσελίδα του είναι http://eprsco.eu

This entry was posted in Συνεργασίες and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s