Πιστοποιητικό ελληνομάθειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φωτογραφία απ’ τις περυσινές εξετάσεις Ελληνομάθειας

Την Τρίτη  14-5-2013, στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης, στις φυλακές Διαβατών, έγιναν οι εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας με απόλυτη επιτυχία.

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από  το ΚΕΓ (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας), το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια  έχει ορίσει το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης- Φυλακών Διαβατών, ως ένα από τα εξεταστικά του κέντρα , καθώς οι εξετάσεις πραγματοποιούνται την ίδια μέρα παγκοσμίως.

Δεκαοκτώ  αλλοδαποί  μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  και ένας κρατούμενος που δεν φοιτά, έδωσαν εξετάσεις στα επίπεδα Α1,Α2 και Β1. Έκαναν ιδιαίτερη προετοιμασία με επιπλέον ώρες διδασκαλίας στην ελληνική γλώσσα (εργαστήρι ελληνομάθειας). Κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες  και έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Έχοντας  στόχο την επιτυχία  και ως εκ τούτου ισχυρό κίνητρο,  συνεργάστηκαν με τις καθηγήτριες τους και τους  συμμαθητές τους. Αρκετοί διάβαζαν και στα κελιά παρόλο που οι συνθήκες εκεί δεν είναι και οι καλύτερες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους εξεταζόμενους  δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε δύο επίπεδα.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Κ.Ε.Γ ,τον πρόεδρο κ. Καζάζη και τους εξεταστές που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία , αφιλοκερδώς (οι μαθητές μας δεν καταβάλλουν εξέταστρα) διενεργούν τις εξετάσεις «μέσα από τα τείχη» και δίνουν την ευκαιρία στους έγκλειστους μετανάστες μαθητές  μας να αποκτήσουν αυτό το σημαντικό για τη ζωή τους εφόδιο.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα σε όλους! Εξ άλλου η παράδοση των προηγούμενων τριών χρόνων με επιτυχία 100% , είναι κληρονομιά  που ενδυνάμωσε στην προετοιμασία και δίνει θετικές προσδοκίες για τα φετινά αποτελέσματα.

This entry was posted in Ελληνομάθεια and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s