Η Μ.Κ.Ο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» στο σχολείο μας

εκπαιδευόμενοι (2)

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», επισκέφτηκε την Πέμπτη 29-11-2012 το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης,  στις φυλακές Διαβατών.

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»  με έδρα τη Θεσσαλονίκη και γραφεία στην Αθήνα, δραστηριοποιείται σε θέματα οικολογίας, ειρήνης, μη βίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πραγματοποιεί δράσεις στήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος με το οποίο υλοποιούν φέτος εκπαιδευτικά εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οργάνωσαν και στο σχολείο μας βιωματικό εργαστήρι «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Tree

Οι εκπαιδευόμενοι δημιούργησαν με την προσωπική τους έμπνευση ένα δέντρο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου. Αναφέρθηκαν και παρουσιάστηκαν ακόμη κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, την ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση και το δικαίωμα στην παροχή στέγης.

Λαμογικό σύστημα

Ακολούθησε συζήτηση από την οποία προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα και το bingo, ομαδικό παιχνίδι, στο οποίο η κάθε ομάδα καλούνταν να απαντήσει σύντομα σε κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα που τελείωσε πρώτη τη διαδικασία ήταν η κερδισμένη.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις παραπάνω δραστηριότητες και ζήτησαν από τις «εμψυχώτριες» της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» να ξαναέρθουν με καινούργιες δράσεις. Μας το υποσχέθηκαν με μεγάλη προθυμία και χαρά!

εκπαιδευόμενοι (3)          εκπαιδευόμενοι (1)

Τις ευχαριστούμε θερμά και τις περιμένουμε για την επόμενη δράση!

Η Διευθύντρια , οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s