Απονομή Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για το σχολείο μας να υποδεχθεί την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 τον Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) κ. Ιωάννη Καζάζη, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ευεργετικής κοινωνικής δραστηριότητας του ΚΕΓ. Ο κ. Καζάζης μαζί με τον συνεργάτη του Κέντρου κ. Δημήτριο Τζιμώκα απένειμε τα 23 πιστοποιητικά ελληνομάθειας διαφόρων επιπέδων στους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν επιτυχώς στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας του Μαΐου 2012. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνεργάζεται με το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης (Φυλακές Διαβατών) τα τελευταία τρία χρόνια για την οργάνωση εξετάσεων ελληνομάθειας εντός του σχολείου, χωρίς την καταβολή εξέταστρων από την πλευρά των μαθητών.

Η επίσκεψη έδωσε αφορμή για συζήτηση σχετικά με την αξία και τη χρησιμότητα του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας στην αγορά εργασίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας), στην απόκτηση μιας «μακροπρόθεσμης άδειας παραμονής» και στη συνέχιση της εκπαίδευσης σε ανώτερο επίπεδο. Γενικά το Πιστοποιητικό Επάρκειας Ελληνομάθειας, αποτελεί ένα σημαντικό προσόν και εργαλείο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την κοινωνική επανένταξη των μαθητών στην οποία στοχεύει το σχολείο μας, μέσα από την παροχή γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Η ανοδική αύξηση του αριθμού των μαθητών μας που συμμετέχουν κάθε χρόνο στις συγκεκριμένες εξετάσεις αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για μάθηση, γνώση και όρεξη για τη ζωή!

Τους συγχαίρουμε όλους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και εις ανώτερα!

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης.

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Ελληνομάθεια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s