Ημέρα Ευαισθητοποίησης 2012

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης (φυλακών Διαβατών) η «Ημέρα Ευαισθητοποίησης».

Η «Ημέρα Ευαισθητοποίησης», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Σχολείο, αποτελεί μια προσπάθεια να γίνει γνωστό το έργο του Σχολείου στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς και να δημιουργηθεί μια δίοδος επικοινωνίας ανάμεσα στην κοινωνία και τους εκπαιδευόμενους – κρατούμενους

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ως εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τα μέλη του Δ.Σ. Λαμψίδης Μανόλης και Κωστατζίκη Ρωξάνη. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Διευθυντής και η Εισαγγελέας του καταστήματος κράτησης Διαβατών, μαζί με έξι δικαστές που αποφοιτούν από τη σχολή Δικαστών. Καλεσμένοι μας που για πρώτη φορά ήρθαν και μας γνώρισαν. Επίσης παρακολούθησαν την εκδήλωση εκπαιδευτικοί και φίλοι που στήριξαν τις δράσεις του σχολείου τη φετινή χρονιά

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από μαθητές του Σχολείου οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο τη χρονιά που πέρασε. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό» και αυτοί που πέτυχαν στις εξετάσεις της αγγλικής γλώσσας και ελληνομάθειας. Παρουσιάστηκαν επίσης project που έγινα κατά τη διάρκεια της χρονιάς (Εξέλιξη της ζωής, Εικαστικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα). Η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε δύο θεατρικά δρώμενα. Η ομάδα μουσικής του σχολείου τραγούδησε γνωστά τραγούδια..

Συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα όταν χαιρετήσαμε τους 23 αποφοίτους μας. Δυο χρόνια στο σχολείο εργάστηκαν και πέτυχαν να διακριθούν, να αποκτήσουν δεξιότητες και αγάπησαν το σχολείο όπως οι ίδιοι δήλωσαν. Ευχαρίστησαν το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς για τη δεύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακλούθησε πλούσιος μπουφές για όλους και οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα τα δουν έργα τέχνης  των μαθητών (έργα ζωγραφικής και ανάγλυφων εικόνων).

Οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν τη συγκίνησή τους και τη διάθεσή τους να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν οι καθηγητές/τριες του Σχολείου αλλά και οι εκπαιδευόμενοι, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα πνευματικά και γνωστικά εργαλεία, που θα τους βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της επανένταξής τους στην κοινωνία μετά την αποφυλάκισή τους.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s