Εκδήλωση: »Επαγγελματική επανένταξη αποφυλακισμένων»

Την Τρίτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- ομιλία, με θέμα »Επαγγελματική επανένταξη αποφυλακισμένων», στον Α & Β κύκλο ανδρών του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας, με κύριους ομιλητές εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η ιδέα της ομιλίας ξεκίνησε ύστερα από αίτημα μαθητών μας, για ενημέρωση σχετικά με χρηματοδοτήσεις για νέες επιχειρήσεις.

Έτσι, έγινε επαφή με τον συγκεκριμένο φορέα, οι υπεύθυνοι του οποίοι προθυμοποιήθηκαν να παρουσιάσουν ζητήματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίες που λειτουργεί στις Φυλακές. Ομιλητές ήταν: ο κ. Παύλος Καζαντζίδης, Διευθυντής της Αναπτυξιακής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Γιώργος Μητράκης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου. Τα θέματα της ομιλίας είχαν να κάνουν με: την σκοπιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας από αποφυλακισμένους, τις βασικές αρχές και τα πρώτα βήματα για τον νέο επαγγελματία, τα προγράμματα χρηματοδότησης νέων επαγγελματιών-νέων επιχειρηματικών ιδεών. Επιπλέον, προτάθηκαν συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες και συζητήθηκαν ιδέες που είχαν οι μαθητές για νέες επιχειρήσεις.

Κάποιοι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της παρουσίασης να κυλήσει με την μορφή διαλόγου. Οι κύριοι Καζαντζίδης και Μητράκης, άφησαν υλικό σχετικό με χρηματοδοτήσεις νέων επιχειρήσεων, για τους ενδιαφερόμενους. Επίσης συζητήθηκε και με τη Διευθύντρια του σχολείου, το ενδεχόμενο να γίνει ένα σεμινάριο για νέους επαγγελματίες, την νέα σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και τους μαθητές του ΣΔΕ, για τη θερμή συμμετοχή τους.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s