Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΣΔΕ των φυλακών Θεσσαλονίκης

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

στο ΣΔΕ των φυλακών Θεσσαλονίκης

   Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 ,  η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε συναυλία για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Η Φιλαρμονική πραγματοποίησε φέτος σειρά εκπαιδευτικών συναυλιών στα σχολεία της πόλης μας. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας κ. Σπύρος Πέγκας δέχθηκε με την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που τον διακρίνει, να δώσει ίση εκπαιδευτική και πολιτιστική ευκαιρία στους μαθητές που φοιτούν  «μέσα από τα τείχη».

Ακούσαμε μουσική διαφόρων ειδών, ελληνική και παγκόσμια, κινηματογραφική, επιτυχίες διαχρονικές. Ο μαέστρος παρουσίασε και γνώρισε στους μαθητές  τα όργανα που απαρτίζουν  την ορχήστρα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σκοπού της συναυλίας.

Από την  αυλή του σχολείου μας ακούστηκε η μουσική στο μεγαλύτερο μέρος της φυλακής. Κι από τα κελιά μια φωνή ζήτησε κι ένα τελευταίο για τους «αόρατους» ακροατές. Ο μαέστρος και οι μουσικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα,  καταχειροκροτούμενοι.

Εξαιρετική χαρακτήρισαν οι μαθητές μας την συναυλία. Απόλαυσαν και χάρηκαν τη μουσική, όπως επίσης  και την φιλική και κεφάτη διάθεση του μαέστρου και των μουσικών. Αίτημα τους να τους δοθεί ξανά μια τέτοια ευκαιρία.

This entry was posted in Συναυλίες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s