Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, με πρωτοβουλία του Συμβούλου Σταδιοδρομίας του σχολείου μας Άκη Ορφανού, η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS μας  επισκέφτηκε και ενημέρωσε μαθητές και μαθήτριες για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Συγκεκριμένα η ψυχολόγος Ελένη Δημοπούλου και ο γιατρός Μιχάλης Χαραλαμπίδης ευαισθητοποίησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για ψυχοκοινωνικά και ιατρικά θέματα .

Ιδιαιτέρα στο γυναικείο τμήμα του σχολείου εκτός από τις πληροφορίες που δόθηκαν για τις υπηρεσίες επανένταξης της PRAKSIS ,  έγινε χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση και  ενημέρωση από μέρους του γιατρού για μεταδιδόμενα νοσήματα. Το ενδιαφέρον των γυναικών για τα ιατρικά θέματα  ήταν πολύ έντονο: απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και  λύθηκαν απορίες τους.

Στην ομάδα των ανδρών-εκπαιδευομένων η ενημέρωση και συζήτηση στράφηκε κυρίως για τις υπηρεσίες με τις οποίες η PRAKSIS στηρίζει και ενισχύει την επανένταξη.

Η παρουσία των δυο συνεργατών της PRAKSIS στο σχολείο, πρόσφερε στις μαθήτριες και τους μαθητές μας  εκτός από ενημέρωση και τη χαρά της επικοινωνίας με ανθρώπους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s