Περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Β2 και Α3 + παρέμβαση στο Wikipedia

Στο μάθημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σκεφτήκαμε και συζητήσαμε, με βάση τις εμπειρίες μας, για περιοχές οπου το περιβάλλον έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία της διευρεύνησης μας έφερε στο σημείο να επικεντρώσουμε σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις: στο Β2 επικεντρώσαμε στην περίπτωση του βουνού Dajt (κεντρική Αλβανία – ανατολικά των Τιράνων) και στο Α3 στην πόλη της Φιλιππούπολης / Пловдив της Βουλγαρίας. Προσδιορίσαμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα των περιοχών και συζητήσαμε γύρω από αυτά. Στην περίπτωση του Β2, γράψαμε ένα κείμενο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του βουνού το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας και προστέθηκε στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του Wikipedia ώστε να συνεισφέρει την σχετική δημοσίευση.  Αυτό έγινε γιατί παρατηρήσαμε ότι στην δημοσίευση του Wikipedia υπήρχε έλλειψη αναφοράς όσον αφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα που γνώριζαν οι μαθητές. Ο τίτλος της παραγράφου που προστέθηκε είναι «Environmental Problems» και μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Environmental Problems στο Wikipedia

Επίσης, κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε τις ζωγραφιές των μαθητών από το βουνό Dajt (Β2) και την Φιλιππούπολη (Α3) καθώς και το κείμενο των μαθητών του τμήματος Β2 για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Βουνό Dajt.

Κείμενο μαθητών του Β2 για το Βουνό Dajt

Ένα σοβαρό πρόβλημα στο Βουνό Dajt είναι η αντιμετώπιση των σκουπιδιών. Αυτό το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει το περιβάλλον και την ομορφιά του βουνού. Για αυτό το θέμα ευθύνονται τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που έχουν χτιστεί στο βουνό για τα συμφέροντα των πλουσίων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το υπουργείο προστασίας του περιβάλλοντος είναι να βάλει βαριά πρόστιμα στους μαγαζάτορες για να μην πετάνε τα σκουπίδια παντού και να βάλουν κάδους σε όλη την περιοχή. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα του βουνού είναι η αποδάσωση. Για την αποδάσωση στο βουνό Dajt φταίει το υπουργείο περιβάλλοντος, ο δήμος της περιοχής, οι δασοφύλακες και ο κόσμους που ζει στην περιοχή. Το υπουργείο περιβάλλοντος πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα για να μην μπορούνε να κόψουνε τα δέντρα όπως να βάλουν μεγάλα πρόστιμα, μέχρι και ποινή φυλάκισης για να φοβηθεί ο κόσμος. Τέλος, μερικά ακόμα περιβαλλοντικά προβλήματα στο βουνο Dajt είναι η ρύπανση της λίμνης και oι δρόμοι που έχουν ανοιχτεί στο βουνό με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τα αυτοκίνητα.

Συλλογική ζωγραφιά μαθητών toυ Β2: Boυνό Dajt

Συλλογική ζωγραφιά μαθητών του Α3: Φιλιππούπολη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πρόβλημα της σχετικής ενασχόλησης ήταν ότι διήρκησε υπερβολικά σε χρόνο και κούρασε τους μαθητές οι οποίοι παράλληλα εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούμε με περισσότερα θέματα.

This entry was posted in Αγγλική Γλώσσα, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s