Επαγγελματική Αποκατάσταση Αποφυλακισμένων

Θεσσαλονίκη, 21/06/2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 16/06/2011 η προγραμματισμένη ενημέρωση του Ο.Α.Ε.Δ. με τίτλο: «Επαγγελματική Αποκατάσταση Αποφυλακισμένων». Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο τμήμα γυναικών Α κύκλου και στα πέντε τμήματα του Α και Β κύκλου των ανδρών.

Η ενημέρωση διοργανώθηκε στα πλαίσια της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. και το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων. Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από την υπάλληλο της υπηρεσίας κα Κ. Σερέτη για τα τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και για τα προγράμματα απασχόλησης στα οποία μπορούν να ενταχθούν, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ μετά την αποφυλάκισή τους.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή. Ο προβληματισμός ο οποίος εκφράστηκε αφορούσε στην υποχρεωτική απέλαση που έχουν οι αλλοδαποί εκπαιδευόμενοι μετά την αποφυλάκισή τους, κάτι που δυσκολεύει την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

This entry was posted in Συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s