Υλικό για Μαθηματικά

Το μάθημα του αριθμητικού γραμματισμου έχει ως σκοπό να μυήσει τους εκπαιδευόμενους στον γοητευτικό κόσμο των αριθμών και των σχημάτων. Λόγω της απουσίας αναλυτικού προγράμματος έχουμε την ευελιξία να προσαρμόζουμε τα μαθήματα στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων. Σε γενικές γραμμές το επίπεδο κυμαίνεται μεταξύ της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού και της Β΄γυμνασιου. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε προβλήματα πρακτικής αριθμητικής και σε εφαρμογές των μαθηματικών σε καθημερινές δραστηριότητες.

Επίσης, τα μαθήματα εμπλουτίζονται με διάφορες σπαζοκεφαλιές-γρίφους λογικής τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευόμενων.

Τέλος, δίνονται σκακιστικά προβλήματα σε εκπαιδευόμενους που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο πνευματικό παιχνίδι ενώ πρόθεση μας είναι να διοργανώσουμε και φέτος σκακιστικό πρωτάθλημα στον χώρο του σχολείου όπως κάναμε και πέρσι με την αρωγή της ΕΣΘ http://www.skakistis.gr/node/970

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό»
( http://www.kangaroo.gr/ ) με 16 εκπαιδευομένους στο επίπεδο 3. Σύντομα (εντός Μαΐου 2011) αναμένουμε και τα αποτελέσματα.

Δείτε την παρουσίαση: Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω

Δείτε την παρουσίαση: Beauty of Mathematics

Κανελόπουλος Δαμιανός

This entry was posted in Μαθηματικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s