Επίσκεψη ΜΚΟ Praksis – 23/03/2011

Θεσσαλονίκη, 23/03/2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία με τίτλο: «Υπηρεσίες Επανένταξης Αποφυλακισμένων», την Τετάρτη 23/03/2011 στο τμήμα γυναικών Α κύκλου και στα πέντε τμήματα του Α και Β κύκλου των ανδρών, στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία διοργανώθηκε στα πλαίσια της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, σε συνεργασία με τη Μη – Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Οι εκπαιδευόμενοι του Α και Β κύκλου των ανδρών ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες της ΜΚΟ PRAKSIS, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετά την αποφυλάκισή τους. Στο τμήμα γυναικών Α κύκλου έγινε επιπλέον, ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από την Ηπατίτιδα.

Επειδή για τις παραπάνω ενημερώσεις ήταν απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις, στην ομιλία προσκλήθηκαν δύο κοινωνικοί λειτουργοί και μία ιατρός από τη ΜΚΟ PRAKSIS. Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στα τρέχοντα προγράμματα της PRAKSIS που αφορούν, κυρίως σε ιατρικές υπηρεσίες για άτομα που δεν καλύπτονται από τη δημόσια ιατρική περίθαλψη και νομική συμβουλευτική για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και το γενικό πληθυσμό.

Στο τέλος της ομιλίας τονίστηκε η ανάγκη για παρώμοιες εκδηλώσεις με στόχο την περαιτέρω πληροφόρηση των εκπαιδευομένων για ιατρικά θέματα, ώστε να ενημερωθούν για την πρόληψη ασθενειών και να προάγουν την υγεία τους.

This entry was posted in Εκδηλώσεις, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s